Scroll to top
© 2020 Sandro Slavnić

Coronavirus – 30 stvari koje možeš raditi u izolaciji


Sandro Slavnic - 22 Marta, 2020 - 0 comments

11. Savladaj novu vještinu

Izazovi sebe, nauči nešto novo, razradi mozak. Udemy i Coursera nude pregršt kurseva. Šta god ti srce poželi – tu je, a da ne pričamo o Youtubeu i besplatnim videima kroz koje možemo ubrizgati nova iskustva u naših deset prstića. Kuhaj, progovori francuski, nauči svirati klavir, fotografiraj, postani karatista. Zamisli, Scotty Kilmer može te naučiti da popravljaš automobile. O N L I N E.
Budućnost je u internetu (rek'o nekad ne'ko davno, ne znam). Tko zna, možda je W3schools.com mjesto tvog novog početka.

12. Obogati financijsko znanje

Znanja nikada dosta, a naročito financijskog. Ne poznaješ klasik „Najbogatiji čovjek iz Babilona“?

Kada se radi o učvršćavanju financijskih temelja, knjiga Roberta Kiyosakija “Bogati otac, siromašni otac” je “must-read”.

S druge strane, na Instagramu postoji na stotine profila koji u crticama iznose razne savjete iz polja financija i poduzetništva.

Utipkaj u IG search i baci oko na
@onlineentrepreneurs
@clevergirlfinance
@thefinancebar
@entrepreneurbuzz.co

Uglavnom, kada zapratiš jedan od ovih profila, na IG exploreru ili ispod zapraćenog profila pojavit će se slični, jedan zanimljiviji od drugog.

13. Čitaj

Svi imamo po neku knjigu koju smo počeli čitati pa ostavili ili se u kući nalazi štivo koje čeka da ga objeručke prihvatimo. Sada je idealna prilika za formiranje navike čitanja.
Ako je već sve pročitano, ne zaboravi da internet vrvi od PDF knjiga.

14. Kupi knjigu

Posjeti online izdanja svojih najdražih knjižara u potrazi sa sjajnim naslovima. Izdavačke kuće poput Vulkana i Lagune obezbjedili su popuste i besplatnu dostavu (Vulkan – područje Republike Srbije).
Znanje.hr poručuje kako se trebamo zaraziti čitanjem (love it) i obezbjeđuje popuste na naslove. 

15. Pokreni YouTube kanal

Ako je u skladu s tvojom poslovnom idejom, ostvarenjem sna ili hobijem, nemoj da čekaš. Youtube Creator Academy spremio je preko besplatnih 30 lekcija. Pozabavi se i s radom najvlogera (po meni) Casey Neistata. Od njega ćeš moći pohvatati mnoge fore i kroz ludu vožnju na skejtu upoznati New York.

16. Izađi na dejt sa svojim hobijem

Evo vremena za koje si tvrdila/o da ga nemaš. Sad je tu i nestrpljivo čeka da ga iskoristiš. Tvoje pjesme te mole da ih napišeš, noge ti žude za plesnim koracima, akrilne boje zovu tvoje ime. Samo kreni, šta god te zvalo sebi. 

17. Okreni broj

Sada je trenutak da iscijediš sve Skype, Zoom, Houseparty, Viber & Co funkcije. Pozovi svoje najmilije, najstarije, najmlađe, sve. Možda netko upravo sada čeka na tvoje „Kako si?“.

18. Podmladi se uz fontanu mladosti

Fizičke aktivnosti ne smije da manjka. S Tibeta nam dolazi razgolićena tajna podmlađivanja koja se sastoji od 5 jednostavnih vježbi. Ljudi su zaista svjedočili podmlađenom, regenerisanom tijelu (ja to svaki dan). Isprobaj:

Preporučujem čitanje knjige Petera Keldera “Fontana mladosti”.

19. Prošetaj do muzeja

Preko servisa Google Arts & Culture otvorena su vrata brojnih svjetskih muzeja i znamenitosti. Provjeri. Meni se baš ne klikče po muzejskim hodnicima, a može se tebi dopadne.

20. Obiđi planetu

S Google Earth aplikacijom možeš skoro pa brzinom svjetlosti proći kroz cijeli svijet. S 3D opcijom često se izgubim među zgradetinama New Yorka, u Tokiju mahnem jaranu Harutu, a turneju završim na svom parkingu, posmatarajući svoj automobil iz ptičje perspektive pitajući se zašto ga za Googleov satelit nisam ljepše parkirao.